12/6/16

"El cuarto de los huesos" guanyadora del premi AIC en el festival DocsBarcelona 2016


La pel·lícula "El cuarto de los huesos" (El Salvador) de Marcela Zamora, va rebre el passat 29 de maig el premi AIC en el marc de l'acte de cloenda del festival DocsBarcelona, que s'ha celebrat a Barcelona del 23 al 29 de maig.

El jurat d'AIC va decidir premiar la pel·lícula "per abordar amb sensibilitat l'horror i el dolor que provoquen la violència i les desaparicions forçades. Per posar el focus en un país petit amb un problema enorme marcat per la por a la denúncia i la impunitat, i fer-ho amb emoció i senzillesa, donant veu a dones i famílies de desapareguts a El Salvador".

El guardó que concedeix AIC no té dotació econòmica: a l'obra guanyadora se li lliurarà una estatueta original de l'escultor Andrés Gavilano. Un total d'onze pel·lícules optaven enguany al premi, que AIC ha concedit per segona vegada en el marc del festival. En l'edició de 2015, la guanyadora va ser "The Look of Silence" de Joshua Oppenheimer. El premi AIC vol reconéixer les pel·lícules que, en el marc del DocsBarcelona, mostrin qüestions relacionades amb els drets humans i que n'afavoreixin el coneixement, a més de la denúncia i l'activisme sobre una realitat i la capacitat de transformar-la.

El jurat d'enguany estava format per Ona Anglada, activista del grup universitari d'AIC a la UPF i vocal de comunicació, Alba Herrera, responsable d'activisme i Dani Vilaró, responsable de comunicació. Enguany amb el lema "Mirades inquietes", DocsBarcelona ha arribat a la seva 19a edició totalment consolidat com un dels festivals europeus de cinema documental de referència.

Aquesta edició és la cinquena que AIC hi col·labora. El festival ha tancat amb un augment del 30% de públic, fins assolir la xifra de 10.000 espectadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...