11/2/17

Conferència: 25 anys dels Acords de Pau d’El Salvador


Una nova conferència de Casa Amèrica, aquest cop dedicada als 25 anys dels Acords de Pau a  El Salvador.

Manuel Montobbio, diplomàtic, doctor en Ciències Polítiques i escriptor, pronuncia la conferència 25 anys dels Acords de Pau d’El Salvador: una aproximació al procés salvadorenc. També hi intervenen Francisco Altschul, cònsol general d’El Salvador a Barcelona, i Antoni Traveria, director general de Casa Amèrica Catalunya. 

Dia / Hora:14/02/2017, 19:30 H
Lloc:Casa Amèrica Catalunya. c/ Còrsega 299. Barcelona
ENTRADA LLIURE // ENTRADA LIBRE


En el decurs de la seva intervenció, Manuel Montobbio ofereix un itinerari analític sobre el procés i repassa, entre d’altres temes, com i perquè va produir-se el conflicte, com es va arribar a la negociació dels acords de pau, com i en què van ser traslladats del paper a la realitat, i quines lliçons se’n poden extreure.

Així mateix, reflexiona sobre el paper dels actors de la comunitat internacional –especialment de les Nacions Unides i el Grup d’Amics, del qual Espanya en formava part– i les conclusions rellevants per a altres processos de pau. També comparteix la seva experiència a través de la lectura del poemari Maquilishuats en flor.

Manuel Montobbio va exercir la segona prefectura de l’ambaixada d’Espanya a San Salvador entre 1990 i 1992, durant la negociació i els primers mesos de l’execució dels acords de pau, en el marc d’una trajectòria de dedicació des de diferents responsabilitats a la participació d’Espanya als processos de pau a Centreamèrica entre 1987 i 1999.

Ha desenvolupat igualment una tasca acadèmica i de recerca sobre els processos centreamericans que l’ha dut a ser autor de La metamorfosis del Pulgarcito. Transición política y proceso de paz en El Salvador i de nombroses publicacions sobre aquests.

Ha publicat també diferents llibres d’assaig i de poesia. En el poemari Maquilishuats en flor –que forma part del seu llibre Mundo. Una geografía poética– comparteix l’experiència d’El Salvador de la construcció de la pau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...