1/3/18

Celebrem 25 anys de Huacal i ja tenim una primera activitat

Com us informàvem fa uns dies en una entrada, aquest 2018 Huacal celebra 25 anys de cooperació i solidaritat amb El Salvador (#25ANYSDEHUACAL) i ja estem treballant en algunes de les activitats que volem promoure aquest any.

D'entrada, us volem informar d'un projecte a llarg termini que començarà a caminar aquest abril, la promoció de literatura salvadorenya a la ciutat de Barcelona amb la creació d'una Xarxa de literatura salvadorenya a Barcelona formada per tres espais amb un fons bibliogràfic dels millors escriptors i escriptores de El Salvador, amb un doble objectiu de mostrar l'extraordinària riquesa de la seva literatura, força desconeguda a Catalunya, i de mantenir i promoure el seu coneixement i difusió entre la comunitat salvadorenya.

Volem que aquests espais també destaquin pel reconeixement al paper de tres dones extraordinàries en el món de la literatura salvadorenya i atorgar el seu nom als tres espais literaris que preveiem crear. Són Prudencia Ayala, Claribel Alegria i Claudia Lars.

Així doncs, volem gaudir de les paraules i els escrits de grans literats com Claribel Alegria, Claudia Lars, Roque Dalton, Salarrué, Krisma Mancía, David Escobar Galindo, Ana Gloria Silva, Luis Alvarenga, Jacinta Escudos, Claudia Hernández, Poli Dénalo, Paul Fortís, Rafael Menjívar, Julio Alejandre o José Roberto Cea, així com visualitzar els rostres i les obres de nous literats que es mouen al voltant de les editorials independents del país.

Per fer realitat aquest projecte ens hem unit ja quatre organitzacions: El Museo de la Palabra y la Imagen (MUPI) de San Salvador, l'associació socioeducativa 1punt5, el Restaurant El Pulgarcito i nosaltres, Huacal, així com altres persones catalanes i salvadorenyes a títol individual...

Amb aquesta primera informació volem convidar  a tothom que vulgui formar part d'aquesta iniciativa literària a escriure'ns a elblogdehuacal@gmail.com o a estar amatents a les properes informacions al respecte que anirem publicant en aquest mateix espai o a les xarxes socials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...