13/2/13

Jornades formatives “Maras a Centreamèrica vs. Bandes Llatines a Catalunya”


Organitzades per Huacal i amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i de la Comissió de Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya tenen lloc les Jornades formatives “Maras a Centreamèrica vs. Bandes Llatines a Catalunya” els propers dies 27 i 28 de febrer i l'1 de març.

Aquestes jornades tenen com a objectiu principal trencar els estereotips i prejudicis al voltant de les denominades “bandes llatines” de Barcelona i Catalunya diferenciar-les de les “maras” centreamericanes. Es proposa contextualitzar tots dos contexts, establir les causes estructurals que generen l’aparició d’aquestes agrupacions, definir els trets característics d’aquests grups i facilitar dades que permetin entendre les circumstàncies socials, educatives, familiars i psicosocials que fan que els joves integrin aquests grups.

Es realitzaran dos tallers de formació (els dies 27 i 28 de febrer) dirigits a professionals del món de l’educació, benestar social, seguretat i comunicació per tal d’establir les diferències entre els dos fenòmens, identificar les causes que generen l’existència d’aquests grups i analitzar les polítiques implementades per a lluitar contra aquest fenomen.

El tercer acte (presentació del Webdocumental “Alma, hija de la violència” el dia 1 de març), obert al públic, incidirà especialment en el rol que les noies desenvolupen al interior de les Maras, consolidant encara més les desigualtats de gènere entre aquests joves.

Programa:

Dimecres 27 de febrer de 16h a 20h 

Taller: “Bandes a Centreamericà: una història de les distintes Maras”

Ponents: José Luis Sanz, periodista de El Faro (El Salvador), Verónica Reyna, coordinadora educació per a la pau, Servei Social Passionista (El Salvador), Pau Coll, RUIDO Photo (Barcelona)

Dijous 28 de febrer de 16h a 20h 

Taller : “Maras de Centreamericà versus Bandes llatines a Catalunya: el fracàs de les polítiques publiques de seguretat i d’integració a Centreamericà i desafiaments a Catalunya” 

Ponents: José Luis Sanz, periodista de El Faro (El Salvador), Verónica Reyna, coordinadora educació per a la pau, Servei Social Passionista (El Salvador), Sergent Santiago Herrero, membre del Gabinet de Seguretat de la Direcció General d’Administració de Seguretat de la Generalitat de Catalunya.

Tots dos tallers són gratuïts amb inscripció prèvia

Divendres 1 de març de 18h a 20h

Dones i Maras: La història de Alma. Presentació del webdocumental “Alma, hija de la violencia”

Ponents : Miquel Dewever-Plana, fotoperiodista (Barcelona, Premi Joan Alsina de Drets Humans 2012) i Isabelle Fougere, periodista/ escriptora (París), directors del webdocumental “Alma, hija de la Violencia” (Premi 2013 Documental Interactiu World Press Photo-, Premi 2012 DocLab for Digital Storytelling, International Documentary Festival Amsterdam).

Per a inscripció i informació:
Tallers gratuïts amb inscripció prèvia
Telèfon: 933 194 752
e-mail: reds@redeuropea.org
web: http://huacal.blogspot.com/
Les activitats tindran lloc al Col·legi de periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya, 10. Barcelona).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...